Which padel grip should I choose?

Verschillende soorten padel grips

Er zijn verschillende soorten padelgrips waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en speelstijl. Hier zijn enkele van de meest voorkomende opties:

 1. Basisgrip: Dit is de standaard grip die bij de meeste padelrackets wordt geleverd. Het is meestal gemaakt van synthetisch materiaal en biedt voldoende grip voor de meeste spelers.

 2. Overgrip: Dit is een dunne grip die over de basisgrip van het racket wordt aangebracht. Overgrips worden vaak gebruikt om de grip van het racket te verbeteren of om de levensduur van de basisgrip te verlengen. Ze zijn er in verschillende diktes en materialen, waaronder katoen, synthetisch materiaal en leer.

 3. Pro-grip: Dit is een dikkere grip die meer demping biedt dan een basisgrip. Pro-grips zijn vaak gemaakt van zachter materiaal, zoals schuimrubber, en worden gebruikt door spelers die meer comfort willen tijdens het spelen.

 4. Antislip-grip: Deze grips zijn ontworpen om maximale grip te bieden, zelfs als je handen zweten. Ze zijn meestal gemaakt van rubber en hebben een textuur of patroon dat zorgt voor extra wrijving tussen de grip en je handen

 5. Hesacore-grip: Dit is een nieuwe soort grip die recent populair is geworden. Het heeft een uniek honingraatpatroon dat de grip en stabiliteit van het racket verbetert. Hesacore-grips verminderen ook de druk op de pols en onderarm, waardoor ze zeer geschikt zijn voor spelers die last hebben van blessures of pijn in elle boog en schouder.

 6. X-grip: Dit is een grip die is ontworpen met een X-patroon, wat zorgt voor extra grip en comfort. X-grips zijn gemaakt van een materiaal dat een hoge mate van vochtabsorptie biedt, waardoor ze ideaal zijn voor spelers die zweten tijdens het spelen.

 7. NOX custom grip: Dit is een gepersonaliseerde grip die speciaal is ontworpen voor NOX-padelrackets. Het biedt uitstekende grip en demping en is aan te passen naar je eigen wensen en stand van je hand.

 8. Noene padel grip: Dit is een innovatieve grip die is ontworpen om de trillingen en schokken te verminderen die worden veroorzaakt door het raken van de bal en de impact op de grond. De grip bevat een laag van Noene-materiaal, een visco-elastisch polymeer dat in staat is om trillingen te absorberen en te verminderen.
  De Noene padel grip biedt niet alleen uitstekende schokdemping, maar ook een zeer goede grip en comfort. Het materiaal is duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor het een langdurige grip is die lang meegaat. De grip is ook wasbaar en kan gemakkelijk worden gereinigd met water en zeep. Het is vooral geschikt voor spelers die last hebben van pols- of gewrichtspijn, omdat het de druk op de pols en onderarm vermindert en het risico op blessures verkleinen.


  Elke grip heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, dus het is de moeite waard om verschillende opties uit te proberen om te bepalen welke het beste bij jouw speelstijl past.